Recursos.

Aquí hi anirem posant tots aquells recursos que creiem interessants per a la formació dels participants dels pícnics. Alguns d'aquests recursos els haurem mencionat en les nostre piulades. D'altres no. Però tots contenen informació rellevant.

Description

Lluitanoviolenta.cat

lluitanoviolenta.cat és un magnífic portal de recursos sobre no violència, amb articles, llibres, vídeos, enllaços, activitats de formació, etc.

Manual de desobediència civil

El llibre Manual de desobediència civil demostra que la no-violència es pot utilitzar com a mètode de conflicte polític, disrupció i escalada, i argumenta que si els esclats de rebel·lió sempre ens agafen per sorpresa, deixem passar l’oportunitat de comprendre un fenomen crucial, i també d’aprofitar el seu poder per crear un canvi que duri.

El trobareu en format llibre en moltes llibreries i en format audio llibre a aixeta.cat

Forumrepublica.org

El Fòrum Republicà és un fòrum en línia amb la intenció de ser "un espai de trobada i discussió per a totes aquelles persones que desitgin posar el seu granet de sorra en la creació de la futura República Catalana. El Fòrum Republicà pretén fomentar un diàleg serè i respectuós sobre una temàtica que aixeca passions, però creiem que és del tot necessari que siguem capaços i capaces d’intercanviar idees i discutir sobre com encarar el nostre futur com a poble."

Hong Kong al Telegram

Us deixem uns canals de Telegram sobre la situació de Hong Kong que us poden inspirar, com a nosaltres, a més de mantenir-vos-en informats:

Kwan Kung Temple - Hongkongers’ Press Room
Canal de premsa de les lluites de Hong Kong. S'hi publiquen nombrosos comunicats de premsa i peticions que es fan a la població per a participar en entrevistes o reportatges de mitjans d'arreu del món.
Guardians of Hong Kong
Publicació de notícies locals de Hong Kong traduïdes a l'anglès.
Anti-Extradition Promo Channel
Material infogràfic per a consum internacional (en anglès).

Guia d’indicacions per preservar els drets fonamentals a Internet

La Guia d’indicacions per preservar els drets fonamentals a Internet, elaborada per la gent d'XNET, explica com podem protegir la inviolabilitat de les nostres comunicacions, el nostre dret a la privacitat i la llibertat d’opinió política, d’expressió i d’accés a la informació, tots ells drets fonamentals legalment reconeguts des de fa segles. Seguiu els seus consell i tindreu un mòbil molt més segur.

Recursos per a videoactivistes

Aquesta col·lecció de Recursos per a videoactivistes, compilada per witness.org, conté dotzenes de pdfs i vídeos explicatius sobre com fer vídeos sobre la vulneració de drets humans i vídeos de protestes, com treballar en equip, com fer entrevistes, com arxivar els vídeos, etc. Si esteu fent un equip per grabar les accions, no us podeu deixar de consultar tota aquesta informació.

Decàlegs d'En Peu de Pau i Lluita No Violenta

En Pau de Pau i Lluitanoviolenta.cat publiquen uns decàlegs molt interessants. Estan organitzats per temàtiques i contenen informació condensada i molt fàcil de llegir i comprendre sobre diversos aspectes de la lluita noviolenta. Us en fem una selecció:

Image

Decàleg 8: Preparar-se per la presó: Potser encara no sigui el moment, però d’aquí a un temps pot ser necessari omplir –el lloc dels justos i les justes– les presons. Procura, però, que no et detinguin sola/sol i que algú avisi d’immediat a família, amigues o advocades.